Enesetutvustus – Terje

Mina olen Terje ja töötan Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia keskuses alates 2004 aasta sügisest teadurina. Peamiselt tegelen Haridustehnoloogia keskuses erinevate rahvusvaheliste ja kohalike haridusprojektidega, kus minu põhiliseks ülesandeks on osaleda kontseptuaalsete raamistike väljatöötamisel või panustada projekti e-õppe spetsialistina. Lisaks teadustegevusele olen seotud ka mõnede Informaatika Instituudi poolt pakutavate magistriõppe kursustega ning vajadusel valmis juhendama ka magistritöid.

Ma olen lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli geoökoloogia magistriõppe ning tudeerinud haridustehnoloogiat Hollandis Twente Ülikooli magistriõppes. Oma teadmisi olen rakendanud kolm aastat Tallinna 37. Keskkoolis loodusteaduslike ainete õpetajana. Huvitav kogemus oli, millest nüüd aeg-ajalt puudust tunnen.

Viimastel aastatel olen suurema osa oma vaba-, une- ja tööajast tegelenud doktoriõpingutega, mis ametlikult on registreeritud Tampere Tehnikaülikooli Hüpermeedia laboris. Doktoritöö fookuses on täiskasvanud õppija enesejuhitavate pädevuste arendamine läbi sotsiaalse meedia. Kui Tampere Tehnikaülikooli bürokraatia väga venima ei jää, siis töö tuleb kaitsmisele veel enne selle aasta lõppu. Teadurina jäävadki minu huvid täiskasvanud õppija modelleerimise ning pädevuste arendamise ja personaalsete õpikeskkondade valdkonda.

Kuna ma väga aktiivne oma mõtete avaldaja ei ole, siis minu ajaveebis väga tihti mõtisklusi veel ei näe. Ehk kunagi tekib tunne, et mul on midagi tarka öelda ka teistele. Kuna töö iseloom ja tänapäevased haridusega seotud teadusteemad nõuavad, siis olen vähemal või suuremal määral (mitte)aktiivne mitmes sotsiaalse meedia keskkonnas.

Antud kursus saab minu jaoks olema kui järjekordne huvitav väljakutse. Kuigi olen Hansuga kirjutanud mõned artiklid ning oleme teinud koos ettekandeid konverentsidel, saab antud kursus olema uueks proovikiviks just koostöö ja üksteise mõistmise vallas. Eks saame näha, kas kursuse lõppedes oleme veel rahumeelsed kolleegid ja head sõbrad 🙂

Ja kui ma neid eelpool nimetatud tegevusi mingil põhjusel tegema ei peaks, siis ma kulutaksin kogu oma aja ja energia reisimise, klaveri mängimise, raamatute ja rannas unistamise peale…